Knihy.

14.05.2020 14:47

Knihy.

Kika | 14.05.2020

Chcela by som sa Pána Boha spýtať otázku , ktorá sa týka kníh.Veľmi rada čítam knihy a zaújma ma ma, či sú také knihy, ktoré Pán Boh odporúča prečítať alebo naopak knihy ktoré pre naše duše predstavujú nebezpečenstvo od zla.  A či je možné sa tým zlým nejakým spôsobom vyhnúť?
Ďakujem Kika

 

Božia odpoveď:

Každou do správneho svojeho duševného výberu knižnej literatúry, dostáva každá jedna duša od Boha v svojom konaní a rozhodovaní slobodnú vôľu, do ktorej voľby dokáže do svojich rúk zobrať k čítanosti buď knihu tú správnu, dušu obohacujúcu, o klady poznanosti takých vedomostí, z ktorých prečítania sa dokáže aj ona sama do dobrého životného konania a zmýšľania poučiť, a zároveň v svojich životných krokoch naplniť vo vykonávaniach dobrých činených skutkov. Do zradnosti zlej náuky v knižnom čítaní, duša dobrá a láskou Bohu oddaná, dokáže vždy včas v svojej obozretnosti vycítiť, že knihu, ktorú chytila do svojej ruky, neni pre jej duševné obohatenie dobrá a zanechá do jej čítanosti navždy zabudnutie. Duše Boha nepoznajúce, svoje záujmy smerujú do takej knižnej literatúry, z ktorej získaných vedomostí, dokážu život svoj o navýšenosť materiálneho základu obohatiť jej čítaním s obrovským záujmom samovzdelávania, čo neni však chyba, zbierať pre svoju poznanosť vedomosti do svojeho mozgového centra, ale chybou bude cieľ, ktorým svoju náuku premení na vlastnú obohatenosť a ziskuchtivosť z čítanej nesprávnej literatúry. Za správny výber dobrej literatúry sa každá jedna duša stáva zodpovedná sama za seba, a ak jadro jej duše obsahuje dôveru v Božiu existenciu a cítenú lásku k Bohu jedinému, určite v svojej voľbe nedostane do čítania škodlivú a zlú literatúru. Cieľom každej duše musí byť skromnosť a pokora, nezatápaná túžbou po mamone a pozdvihnutím svojeho ambiciózneho mena náukou z kníh, do najvyššie postavených schodíkov v rebríčku jej životných priorít, ako sa v prejavoch jej žitia niesť môže cesta slávy a veľká pýcha. Božie odoslané slovo bolo správnosťou zapísané Lauriným duševným príjmom. Amen.

 

Komentáre:

  1. Margita | 15.05.2020
    Ďakujem Ti Pane Bože za odpoveď, aj Vám pani Laura ďakujem za námahu a ochotu nám odovzdať od Pána Boha odpovede na otázky, Zas som o niečo múdrejšia a týmto som veľa veci pochopila.
    Ešte raz srdečná vďaka.
    Pane Bože pozdravujem Ťa a prosím o odpustenie.
    S láskou Margita

  2. Kika | 14.05.2020
    Bože môj veľmi pekne Ti ďakujem za odpoveď.

Pridať komentár