Zemetrasenia na Slovensku.

09.02.2020 18:15

Zemetrasenia na Slovensku.

Dáša | 7.11.2015

Dobry den, pani Laura. Chcem sa opytat nasho Pana Boha, ci tieto zemetrasenia, co boli na Slovensku pri Brezne a teraz dokonca aj v Rajeckej doline, ci je to upozornenie pre nase stale nepoucitelne duse. Nakolko zemetrasenia su dost nezvycajne u nas a este takto dvakrat po sebe. Dakujem Vam pani Laura aj nasmu Panu Bohu, Otcovi nebeskemu.

 

Božia odpoveď:

Zvýšenosť seizmickej aktivity, neprináležiacej patričnosťou dotyku vašej slovenskej zemi, nestáva sa náhodným prichádzajúcim zemetrasením, ale zdvihnutým varovným Božím prstom, voči všetkým obyvateľom žijúcim v nej, ktorých duševná viera nenesie cit pravostnej lásky do existenčnosti Božej, čo bude Boh trestať merítkom svojej moci a spravodlivosti, čo znamená, že vaša zem sa bude postupne prepadávať častosťou nevysvetliteľných zatiaľ ešte len miernych otrasov, ktorých skrytá sila oproti výsledkom nameraných hodnôt je však oveľa silnejšia a nebezpečnejšia, hoci sa v svojej výške hodnôt nedostala na povrch, ale ostala vo vnútri zeme skrytá a ničí jej pevný a stabilný základ zvnútra, čo sa začína v tomto období ukazovať na vnútorných a vonkajších prasklinách a zosuvov materiálneho vašeho sveta. Tento pre vaše zvyklosti nezvyčajný fenomén nevysvetliteľných prichádzajúcich znenazdajky zatiaľ navonok miernych, ale vo vnútri zeme dostatočne silných otrasov, bude vašu slovenskú zem navštevovať tak často, až kým celé Slovensko nebude stratené z povrchu zeme, vstrebané jej životodárnym jadrom, ako entita zbytočného žijúceho národa na planéte Zem. Božie odoslané slovo bolo správnosťou zapísané Lauriným duševným príjmom. Amen.

 

marek | 8.11.2015

Presne niečo podobné som čakal, že tieto zemetrasenia znamenajú. Kam smeruje celé slovensko? No predsa do náruče satana. Pane Bože odpusti hlúpim dušiam, ktoré v Teba Pane a Tvoju jedinečnosť neveria.

 

SLOVENSKO ZAŽILO ĎALŠIE ZEMETRASENIE: UŽ DRUHÝKRÁT ZA TÝŽDEŇ, TERAZ PRI RAJCI!

včera o 09:59

RAJEC– Rajeckou dolinou otriaslo vo štvrtok (5. 11.) 15 minút pred polnocou zemetrasenie s magnitúdou 2,5 a epicentrom päť kilometrov (km) od Rajca pri obci Rajecká Lesná v Strážovských vrchoch. Informoval o tom portál imeteo.sk.

"Ja som bol večer v práci, asi okolo 23. hodiny som cítil, ako sa trasú okná a celá budova. Bolo to cítiť asi štyri až päť sekúnd. Išlo len o jeden záchvev," povedal rajecký advokát Bohuslav Gelatka. Podľa zatiaľ predbežných dát globálnej seizmickej siete EMSC-CSEM ležalo epicentrum v hĺbke dva kilometre juhozápadne od Rajca. "Otrasy zaznamenali takmer všetky seizmické stanice na území Slovenska a dokonca aj v Ostrave,"uviedol portál imeteo.sk.

Prehľad zemetrasení na území Slovenskej republiky za ostatných päť rokov

 Rajeckou dolinou otriaslo vo štvrtok (5. 11.) 15 minút pred polnocou zemetrasenie s magnitúdou 2,5 a epicentrom päť kilometrov (km) od Rajca pri obci Rajecká Lesná v Strážovských vrchoch.
 

      3. novembra 2015 - Stredné Slovensko zasiahlo zemetrasenie s lokálnou magnitúdou 3,2, ktoré bolo aj makroseizmicky pozorované obyvateľmi okolitých obcí, epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo medzi Brusnom a Breznom.

      17. januára 2013 - Na území južného Slovenska pri obci Kolárovo došlo o 11.50 h k slabému zemetraseniu s lokálnou magnitúdou 2,9. 

      18. novembra 2012 - Pri obci Chtelnica, neďaleko Piešťan, došlo o 22.23 h k slabému zemetraseniu v sile 1,8 stupňa. Zemetrasenie zaznamenali seizmické stanice Národnej siete seizmických staníc a stanice lokálnej siete Malé Karpaty, pocítili ho aj občania okolitých obcí.

      31. mája - 1. júna 2012 – Pracovníci Geofyzikálneho ústavu Slovenskej akadémie vied zaznamenali slabé zemetrasenie s lokálnou magnitúdou 2,7 pod Tatrami, ku ktorému došlo o 23.35 h neďaleko obce Vernár, okres Poprad. Nasledujúci deň ráno pred 6.00 h obyvatelia pocítili ďalší slabý otras (lokálna magnitúda 2,1).

      5. marca 2012 - Na Záhorí, asi päť kilometrov severovýchodne od obce Studienka, bolo približne tri minúty pred polnocou slabé zemetrasenie. O slabom možno hovoriť preto, lebo lokálna magnitúda, ktorú odhadli na základe záznamov slovenských seizmických staníc, mala hodnotu 2,9 stupňa. Po tomto zemetrasení vzniklo ešte päť otrasov s magnitúdou najmenej o 1,7 stupňa menšou, ktoré nemali makroseizmické účinky.

      22. júla 2011 - Seizmologická stanica zaznamenala slabé zemetrasenie severne od Piešťan. Lokálna magnitúda zemetrasenia bola 1,8.

      29. januára 2011 – Na viacerých miestach v Maďarsku zaznamenali zemetrasenie. Epicentrum zemetrasenia s magnitúdou 4,8 bolo na polceste medzi Budapešťou a Györom. V Komárne, ktoré bolo zo slovenských miest najbližšie k epicentru, viacero rodín po zemetrasení vybehlo z obytných blokov.

      4. apríla 2010 - Obyvatelia niekoľkých obcí na východnom Slovensku pocítili otrasy zeme. Ohniská zemetrasení boli plytké, maximálne do hĺbky 5 km. Najprv vzniklo slabšie zemetrasenie. Približne o 20 minút neskôr vzniklo ďalšie zemetrasenie, ktorého magnitúdu odhadli na 0,6. Prejavy zemetrasení nahlásili obyvatelia deviatich obcí (Hudcovce, Humenné, Kladžany, Nižný Hrušov, Pusté Čemerné, Rakovec nad Ondavou, Strážske, Vranov nad Topľou a Vybúchanec).

DNES SA NA SLOVENSKU TRIASLA ZEM: VYDESENÍ ĽUDIA VYBIEHALI NA ULICU

03.11.2015 15:34

BREZNO - Okolie Brezna dnes poobede zasiahlo zemetrasenie, ktoré obyvateľov vydesilo natoľko, že v strachu vybiehali na ulicu, aby zistili, čo sa deje. Chvenie bolo také silné, že roztriaslo budovy.

Zemetrasenie s lokálnou magnitúdou 3,2 zaznamenali seizmické stanice slovenskej Národnej siete seizmických staníc a Lokálnej seizmickej siete východné Slovensko, informuje stránka Seismology.sk. Zem sa začala triasť krátko po druhej hodine poobede.

Dnes sa na Slovensku

Ľudia podľa portálu Brezno.dnes24.sk prírodný úkaz popisovali ako silnú ranu a niektorí ho prirovnávali k výbuchu, preto mnohí zvedavo vybehli na ulicu. Náčelník mestskej polície Brezno však uviedol, že chvenie mohol spôsobiť aj prelet nadzvukových stíhačiek: „Dve lietadlá z pohotovostného systému leteli ponad Liptovskú Maru,“ spresnil policajný náčelník.